Danielle Lemaire

 • Fysiotherapie
 • Psychosomatische fysiotherapie
 • Dry needling
 • NDT volwassenen
 • Mindfulness
 • Taping
 • Re-Attach
 • Integraal bewegen volgens Gordon Browne
 • BIG: 19034329804

Ik wil u op deze plek graag vertellen wie ik als mens en als therapeut ben. Al van jongs af aan wist ik dat ik graag met mensen wilde werken en koos voor de opleiding tot fysiotherapeut. In 1988 ben ik afgestudeerd en meteen daarna ben ik voor twee jaar werkzaam geweest in IJsland om ervaring op te doen als fysiotherapeut in de particuliere praktijk en in het ziekenhuis van Husavik gelegen in het noorden van het prachtige IJsland.

Terug in Nederland ben ik gaan werken in verpleeghuis Beukenrode en in verzorgingshuis de Wietel in Panningen ,daarna heb ik de overstap gemaakt naar werken in de eigen praktijk in Neerkant.

In 2002 heb ik de opleiding NDT voor volwassenen gevolgd in Blixembosch. De nieuwe kennis en vaardigheden kon ik met name toepassen bij bewoners van zorgcentrum St.Jozef, die getroffen waren door een niet aangeboren hersenletsel. In januari 2005 is Fysio Centrum Meijel ontstaan, een nieuwe uitdaging om zowel praktijkhouder en fysiotherapeut te zijn op de Pastoor Frischestraat in Meijel. November 2007 ben ik afgestudeerd als psychosomatisch werkend fysiotherapeut aan de opleiding IPT te Amsterdam. Vanaf januari 2008 wordt deze opleiding gezien als een verbijzondering binnen de fysiotherapie.

Door deze opleiding en door de toenemende snelheid en hectiek in het leven ben ik geïnteresseerd geraakt in ontspanningstherapie. Ik heb me extra verdiept in mindfulness en RE-Attach en geef deze therapieën individueel . In 2014 heb ik de laatste cursus mindfulness en chronische pijn gevolgd op de universiteit van Leiden. Onlangs heb ik een opleiding gevolgd bij Gordon Browne waardoor ik me gespecialiseerd heb in integraal bewegen waardoor ik mensen kan begeleiden in bewustwording van houding beweging en functioneel oefenen van musculatuur die te kort of te zwak of niet op de juiste manier aanspannen.

Het is fantastisch om mensen weer soepel te zien bewegen en zich vrij en vrolijk te zien voelen. Voor mij is mijn beroepsuitoefening als fysiotherapeut compleet geworden door de toevoeging van het psychische stuk aan de lichamelijk aandacht die ik als fysiotherapeut aan mensen besteed. Beide onderdelen zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen met u wil ik graag aan de slag om de kwaliteit van uw leven weer op een hoog niveau te krijgen.

Michiel Metsemakers

 • Fysiotherapie
 • Chronisch zorgnet COPD en hart revalidatie (io)
 • Revalidatie bij Covid-19
 • Fysio fitness

Ik heb altijd al affiniteit gehad met bewegen en met het menselijke lichaam. In 2011 heb ik daarom gekozen voor de opleiding CIOS sport en bewegen. Op het CIOS heb ik gekozen voor het keuzevak fitness en health. Deze richting beviel me zo goed dat ik uiteindelijk 10 jaar werkzaam ben geweest in verschillende fitnesscentra. Het werken in fitnesscentra heeft mijn interesse voor de fysiotherapie laten groeien. Ik heb gekozen om de opleiding te volgen in Eindhoven en ben in februari 2020 afgestudeerd.

Tijdens mijn werk als fysiotherapeut ben ik erachter gekomen dat ik het meeste plezier haal uit het behandelen van de chronische klacht. Sinds 2021 ben ik lid van het chronisch zorgnet als deelnemer voor longaandoeningen en long covid. Hier komt in het voorjaar hartrevalidatie nog bij. Samen met de patiënt bepaal ik de koers van het behandeltraject. Door creatief en wetenschappelijk onderbouwd te werk te gaan ga ik ervoor om aan uw hulpvraag te voldoen.

Erik Sauvé

 • Fysiotherapie
 • Shockwave
 • Fysio fitness

Hallo, ik ben Erik Sauvé en ik ben sinds 2022 werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio Centrum Meijel. Voor sommigen was ik vóór deze tijd echter al een bekend gezicht omdat ik in het verleden op dit adres al eens een paar maanden stage heb gelopen.

Ik vind het als fysiotherapeut het belangrijkste dat iemand die klachten ervaart de regie over zijn/haar klachten (terug)krijgt. De therapeut is hierbij ondersteunend door bijvoorbeeld adviezen, informatie of hands-on technieken.

Het leukste aan ons vak vind ik de variatie in klachten en behandelingen. Iedereen is anders, en ieders klachtenbeeld is gekleurd door de specifieke karaktereigenschappen, omgevingsinvloeden en activiteiten waarin deze klachten zich afspelen, waardoor iedere klacht een unieke aanpak vereist. Ik probeer mijn behandelingen daarom ook zo specifiek mogelijk binnen de context te plaatsen waarin deze klacht zich afspeelt, en zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de hulpvraag die u heeft.

Mijn interessegebied is de wervelkolom, waarvoor ik ook mijn verdiepende minor: Spinal Musculoskeletal Physiotherapy op de HAN in Nijmegen heb gedaan. In de toekomst wil ik mezelf hier graag verder in verdiepen middels de masteropleiding tot manueel therapeut of door de opleiding tot osteopaat. Op dit moment heb ik daarnaast cursussen uitgevoerd voor (medical)taping en Shockwave. In mijn vrije tijd ga ik graag wielrennen en reizen, kijk ik graag films en daarnaast lust ik wel een biertje op zijn tijd. Ik ben geboren en getogen in Someren maar sinds kort heb ik met mijn vriendin een huis in Asten gekocht.

Ria Gielens-Beurskens

 • Receptionist
 • Administratie

Ik ben Ria Gielens-Beurskens en werk sinds 1992 samen met Danielle. Ik ben in Neerkant begonnen als medewerkster van fysiotherapie praktijk Jonker-Lemaire. Ik heb de praktijk van kleins af aan zien en mogen helpen om uit te groeien tot twee grote bedrijven. Momenteel werk ik nog steeds op beide plekken.

Tot mijn taken behoort het maken van afspraken en beantwoorden van de telefoon. Ik verzorg de administratie, een deel van de boekhouding en declaraties en zoek voor u als patiënt uit hoeveel behandelingen er nog vergoed worden via de basis of aanvullende verzekering. Verder coördineer ik alle mogelijk voorkomende administratieve afwikkelingen, zoals bestellen van hulpmiddelen of braces of het beantwoorden van vragen. Dus heeft u vragen stel ze mij gerust en ik ga voor u op zoek naar het antwoord.

Contact


Fysio Centrum Beringe
Past. Geurtsstraat 3
5986 NN Beringe
Telefoon: 0657066026
E-mail: info@fysiocentrumberinge.nl

Openingstijden


Ma-vr: op afspraak
Zaterdag:GESLOTEN
Zondag:GESLOTEN

Locatie