Re-Attach therapie

Re-Attach is een laagdrempelige individuele therapievorm, gericht op het verbeteren van het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen. Tijdens de therapie werk je samen met je therapeut aan je zelfbeeld in relatie met de belangrijkste personen in je leven en leer je spanning en gebeurtenissen te relativeren. Denkpatronen die een negatieve invloed hebben op je dagelijks functioneren (disfunctionele denkpatronen) worden vervangen door beter passende patronen.

Re-Attach is een kortdurende therapie die je helpt om uit een negatieve spiraal te komen. Zo ontstaat er weer perspectief en ruimte voor groei. Tijdens een sessie worden het spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving gereguleerd door lichte ritmische aanrakingen op de handen en krijg je denkopdrachten. De therapie bestaat gemiddeld uit vijf sessies, verspreid over tien tot veertien weken en is geschikt voor jeugdigen en volwassenen.

Re-Attach is een jonge interventie met veelbelovende resultaten. De kracht van Re-Attach is dat de focus niet ligt op het herbeleven van gebeurtenissen, maar op het stimuleren van informatieverwerking, vergroten van zelfvertrouwen en herstellen van zelfsturing. Hierdoor wordt ReAttach therapie vaak ervaren als een prettige en ontspannende interventie. Niet voor niks is de slogan van deze therapie “als praten niet helpt”

Re-Attach is ontwikkeld door Paula Weerkamp-Bartholomeus. De interventie is wetenschappelijk onderbouwd en heeft in 2015 de Clinical Neuropsychiatry Award gewonnen. Meer informatie is te vinden op www.reattach.nl

Re-Attach therapie is effectief voor een groot aantal milde tot ernstige klachten en wordt bij BijzonderZelf ingezet bij onder andere:

  • Faalangst en stress
  • Chronische pijn
  • Concentratieproblemen
  • Blokkades in de ontwikkeling door problemen op persoonlijk of sociaal gebied (o.a. pesten, negatief zelfbeeld, rouwverwerking)
  • Moeilijkheden met plannen en organiseren

Contact


Fysio Centrum Beringe
Past. Geurtsstraat 3
5986 NN Beringe
Telefoon: 0657066026
E-mail: info@fysiocentrumberinge.nl

Openingstijden


Ma-vr: op afspraak
Zaterdag:GESLOTEN
Zondag:GESLOTEN

Locatie